ადამ მიცკევიჩის ქუჩა N11

info@oktravel.geee

16 იანვარი, 20183070 ნახვა
                     5 რამ, რაც იტალიაში მოგზაურობისას უნდა გაითვალისწინო
5 რამ, რაც იტალიაში მოგზაურობისას უნდა გაითვალისწინო

იტალია, იმ უნიკალური ქვეყნების რიცხვს მიეკუთვნება, რომლებიც ნებისმიერი სქესის, ასაკის, მსოფლმხედველობის და გემოვნების ადმიანის სურვილებს აკმაყოფილებენ. მე იტალიას „ამოუწურავ მადანს“ ვეძახი, ქვეყნიდან დაბრუნებულს ყოველთვი დაგრჩება დაუკმაყოფილებლობის შეგრძნება და ასაფრენ ბილიკზევე დაგეგმავ შენს განმეორებით მოგზაურობას, რომელიც ამოუცნობი იტალიის ახალი გზების ძიებაში დაგეხმარება. არსებობს ოქროს წესები, რომლებიც იტალიაში მოგზაურობამდე  უბის წიგნაკში უნდა ჩაიწერო და თან ატარო. მაშ ასე, შემდეგი გაჩერება- იტალია!

1. დაივიწყეთ მითი იტალიაში მოგზაურობის საუკეთესო სეზონთან დაკავშირებით. იტალია წელიწადის ნებისმიერ დროს სასურველი, საინტერესო და შთამბეჭდავია. წარმოიდგინეთ იტალიური ახალი წელი, ილუმინაციებით მორთული ქუჩები, სახალხო ღონისძიებები, გრანდიოზული ფოიერვერკები. ან ვენეციური კარნავალი წარმოიდგინეთ თებერვლის თვეში-მისტიკურ  ნიღბებში გამოწყობილი ადამიანები და ფერადი აღლუმები, თეატრალური წარმოდგენები და საზეიმო ვახშმები. გაზაფხულობით აყვავებულ იტალიაზე რას იტყვით? ვერონაში „ჯულიეტას სახლის“ ეზო შთამბეჭდავი სანახავია. ეს პერიოდი კარგია ქუჩაში სეირნობისთვის და ტემპერამენტიანი იტალიელების ცხოვრების წესის გაცნობისათვის. ზაფხულის თავბრუდამხვევი ღამეები იტალიაში, შადრევნებთან ცეკვა და დღისით მუზეუმების დათვალიერება დაუვიწყარ და შემეცნებით შთაბეჭდილებებს გპირდებათ. შემოდგომით ტოსკანას რეგიონს უნდა ესტუმრო, ადგილობრივი სოფლის ვენახებში ისეირნო და რთველში მიიღო მონაწილეობა, ვერ შეგპირდებით, რომ  გვიან შემოდგომაზე „თათარაობას“ დაესწრებით, მაგრამ ტოსკანური ღვინით და იტალიური ყველის სახეობების დაფით აუცილებლად გაგიმასპინძლდებიან.

2. აუცილებლად დააგემოვნეთ იტალიური სამზარეულოს საოცრებები- აქ უკვე ლაპარაკი ზედმეტია. ყველასათვის ცნობილი პიცა, რომელიც სასურველია ნეაპოლში დააგემოვნოთ.  უამრავი ვარიაციის პასტა, (განსაკუთრებით გემრიელია ზღვის პროდუქტებით, კერძოდ კრევეტებით და „ტომატის“ სოუსით) ცნობილი იტალიური ყველი(პარმეზანი, მოცარელა, მასკარპონე, გორგონზოლა) იტალიური პესტო, ლაზანია, განუმეორებელი რიზიტო(კერძის მთავარი ინგრედიენტი ბრინჯია), რომელიც ასევე უამრავი ვარიაციის საშუალებას იძლევა და რა თქმა უნდა, იტალიური ნაყინი (ჟელატო).  გარდა ამისა იტალია ცნობილია ღვინის საოცარი ნაირსახეობებით.

3. ფლორენციაში სტუმრობისას აუცილებლად მოინახულეთ რენესანსის ეპოქის სკულპტურა, დონატელოს „დავითის“ ქანდაკება და ასევე, მოინახულეთ ორსანმიკელეს ეკლესიის წმინდა გიორგის და წმინდა მარკის ქანდაკებები.

4. აუცილებლად ესტუმრეთ ტოსკანას რეგიონს, ისეირნეთ ველოსიპედით, მიირთვით ტოსკანური, ნახევრად მშრალი წითელი ღვინო, შეიგრძენით ტირენიის ზღვის თავბრუდამხვევი სურნელი და მიეფიცხეთ ტოსკანურ, ოქროსფერ მზეს.

5. თუ საშუალება მოგეცემათ ერთი დღით მაინც დარჩით ტიპურ იტალიურ ოჯახში, ასე უკეთ შეიცნობთ ნამდვილი, წმინდა იტალიური ცხოვრების საიდუმლოებებს.